На Харківщині затримали агітатора, який за дорученням з РФ розклеював листівки за “Новоросію”

 

У Харківській області співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, який розповсюджував сепаратистські листівки.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр Управління СБУ в Харківській області, правоохоронці встановили, що уродженець Донеччини розклеював у громадських місцях міста Куп’янськ та району листівки із закликами до відділення Південно-Східних регіонів від території України, створення псевдодержавного утворення “Новоросія” та приєднання його до Російської Федерації.

Оперативники спецслужби задокументували, що за розклеювання сепаратистських листівок зловмисник одержував гроші. Агітки передавали йому кур’єрами через схованку, облаштовану в покинутій будівлі поблизу районного центру.

Діяльність агітатора контролювали куратори з території РФ, які координували його дії через мобільний зв’язок.

Співробітники СБУ затримали зловмисника ввечері 21 липня у Куп’янську під час розклеювання сепаратистських листівок.

Слідчими Управління СБУ в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Читайте також:

СБУ в Києві затримала шпигуна з Донецька, який намагався “копати” в Генштабі ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна