Екс-меру Слов’янська Штепі продовжили арешт на два місяці. Зі “швидкою”

 

Ленінський районний суд Харкова продовжив арешт екс-меру Слов’янська Нелі Штепі.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

На засіданні 24 липня суд продовжив Штепі запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів без можливості внесення застави.

За словами співрозмовника агентства, обвинуваченій двічі викликали швидку: один раз – відразу після доставки в суд, другий – коли суд перебував у нарадчій кімнаті. Однак госпіталізація не знадобилася.

Після оголошення ухвали суду Штепу доставили в СІЗО.

Читайте також:
Екс-в.о. мера Слов’янська Олег Зонтов:
На могилах бойовиків з’являються свіжі квіти

Як писала “Новинарня“, Неля Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цими статтями — довічне ув’язнення.

Міська голова Слов’янська (2010-2014) організовувала сепаратистський референдум на Донеччині. Вона не вжила адекватних дій щодо звільнення захопленої будівлі міськвідділу міліції, де зберігалося 479 одиниць табельної зброї, і в інтерв’ю ЗМІ закликала не звільняти його. Крім того, за словами прокурорів, Штепа сприяла організації та зміцненню незаконних блокпостів. Окремо зазначається, що за час окупації і бойових дій у Слов’янську загинуло 117 осіб, 198 отримали тілесні ушкодження. Пошкоджені 1574 будинки, а також об’єкти житлово-комунальної інфраструктури міста.
На суді Штепа пояснювала, що закликала Росію увійти у Слов’янськ під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв’ю для російських видань зроблені “під дулом автомата”.

Арешт Штепи постійно продовжують.

4 липня 2017 року Ленінський районний суд Харкова відмовив у задоволенні клопотання захисту про скасування запобіжного заходу Штепі.

Раніше колегія Комінтернівського райсуду Харкова, що слухала справу Нелі Штепи, прийняла рішення про свій відвід. Тепер її справу слухають спочатку вчетверте.

Читайте також:
Мер-сепаратист із Луганщини за вироком суду сідає лише на два роки,
бо “розкаявся”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна