СБУ передала в Гаагу тисячі сторінок із доказами фінансування Росією тероризму на Донбасі

 

Тисячі сторінок доказової бази щодо того, що Росія фінансує тероризм на сході України, передані СБУ в Міжнародний суд ООН.
Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу в суботу, 22 липня, заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

“Як ви знаєте, Україна ініціювала позов до Міжнародного суду ООН щодо підтримки Російською Федерацією тероризму на сході нашої країни. Ми передали тисячі сторінок документів, документальних доказів злочинів РФ на Донбасі і в Криму”, – сказав Грицак, виступ якого транслював телеканал “Еспресо”.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України подало позов з приводу порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Україна вимагає від РФ припинення фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі.
19 квітня 2017 року суд ООН у Гаазі запровадив тимчасові заходи проти Росії для захисту українців і кримських татар у Криму, зокрема зобов’язав Росію забезпечити роботу Меджлісу кримськотатарського народу.
При цьому суд ООН відмовив у тимчасових заходах щодо Росії за конвенцією по боротьбі з тероризмом. Суд зауважив, що Україна не надала доказів “на цьому етапі розгляду, які б демонстрували належним чином, що ці елементи є правдоподібними”.

 

Читайте також:
“Справедливість є”. Лана Зеркаль – про те,
чому рішення Суду ООН є позитивним для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна