Полторак на тлі візиту Лукашенка попередив про загрозу маневрів РБ і РФ “Захід-2017”

 

Міністр оборони України Степан Полторак висловив занепокоєння з приводу проведення на території Білорусі російсько-білоруських військових навчань “Захід-2017”.

“Україна і світ має спільне бачення можливих перспектив проведення навчань ЗС РФ. Майбутні навчання “Захід-2017″ є надзвичайно потужними. Вони можуть бути використані, щоб почати агресію не тільки проти України, а й проти будь-якої іншої країни Європи, яка має спільний кордон з Росією”, – написав генерал армії Полторак на своїй сторінці в мережі Фейсбук у п’ятницю, 21 липня.

“Ми будемо адекватно реагувати на проведення навчань”, – наголосив міністр.

Як відомо, цього ж дня в Києві з офіційним візитом перебуває президент Білорусі Олександр Лукашенко.

30 червня Степан Полторак робив ту саму заяву щодо навчань “Захід-2017” під час переговорів у Брюсселі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Як відомо, “Захід-2017” – спільні стратегічні навчання ЗС Російської Федерації та Республіки Білорусь, заплановані на 14-20 вересня. За попередніми даними, в маневрах візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців. 
Навчання пройдуть у два етапи на території Росії та на семи полігонах в Білорусі.

Читайте також:
Лукашенко вклонився українським військовим

Турчинов: Росія готується до повномасштабної війни

Росія створює нову армію на кордоні з Донбасом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна