Окупанти в Криму будуватимуть захисні споруди в “прикордонній смузі”

 

Окупаційна влада Криму має намір посилювати охорону кордонів між анексованим РФ півостровом і материковою частиною України.

Про плани створювати прикордонні споруди на цій території повідомив російський “віце-прем’єр Криму” Ігор Михайличенко.

“Для Криму одним із пріоритетних питань є створення захисних споруд у прикордонній смузі, ці заходи дозволять посилити охорону на російсько-українській ділянці кордону. Також важливим залишається питання облаштування територій, прилеглих до автомобільних пунктів пропуску”, – заявив представник окупаційної влади Криму, якого цитує видання “Крим.Реалії”.

Повідомляється, що на засіданні “прикордонної комісії” ухвалили рішення в період туристичного сезону “збільшити пропускну здатність пунктів на адмінкордоні”, а також підвищити їх безпеку і захист “з метою безперебійного функціонування зазначених пунктів пропуску”.

Тим часом у Держприкордонслужбі України відзначають зниження пасажиро-траспортного потоку через адмінкордон із Кримом у порівнянні з минулим роком.

Виникнення черг у прикордонному відомстві пов’язують з діями російських служб на контрольованих ними пунктах пропуску навпроти українських КПВВ. За даними українських прикордонників, російські служби сповільнили в липні пропускні операції.

Читайте також:
У Криму заявляють, що українська влада блокує поїздки на півострів,
щоб українці не бачили тамтешнього прогресу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна