Чорний день АТО: четверо військових загинули, троє поранені. ОНОВЛЕНО

 

У середу, 19 липня, четверо військових Збройних сил України загинули, троє отримали поранення.
Як інформує “Новинарня“, про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

“Близько 18-ї години, у районі селища Новотошківське (Луганський напрямок – “Н”), внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої загинули троє наших військових, ще троє отримали поранення”, – сказано в повідомленні.

ОНОВЛЕНО. Загиблі – із 58-ї окремої механізованої бригади (ППД – Сумська область). Про це повідомила прес-служба 58 омбр.

“Ніч в зоні відповідальності 58-ї окремої мотопіхотної бригади виявилася сумною, ворог один лише раз відкривав вогонь із РПГ-7 по опорних пунктах наших захисників, також поблизу Новотошківського шестеро наших побратимів підірвалися на ворожому невідомому вибуховому пристрої, троє з них загинули, ще троє поранені”, – сказано в дописі.

“Загалом упродовж вчорашньої доби незаконні збройні формування 21 раз порушили перемир’я… Сили АТО 13 разів відкривали вогонь у відповідь”, – підрахували у штабі АТО.

Обстріли українських позицій з боку незаконних збройних формувань знову посилилися з настанням сутінок. (До 18:00 бойовики порушували “режим тиші” лише сім разів по всій лінії фронту).

Після 18-ї години на Луганському напрямку ворог з озброєння БМП обстрілював українські позиції у Новозванівці. З гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики били по українських захисниках у Новоолександрівці, а зі стрілецької зброї – по Станиці Луганській.

На Маріупольському напрямку ввечері під гранатометний вогонь потрапили наші опорні пункти у Водяному та Гнутовому. Крім того, по Гнутовому близько 20 години противник бив із мінометів калібру 82 міліметри.

На Донецькому напрямку бандформування продовжили обстріли околиць Авдіївки з гранатометів і стрілецької зброї. Близько 23-ї години злочинці застосовували міномет калібру 120 мм по позиціях сил АТО у Пісках, а по селищу Луганському працювала ворожа БМП.

“Незаконні збройні формування, цинічно нехтуючи «хлібним» перемир’ям продовжують обстріли і цивільних будинків. Так, вчора, близько 19-ї години, бандити з великокаліберних кулеметів били по житлових кварталах Мар’їнки, а о 22-й годині вели вогонь з гранатометів по селищу Зайцеве”, – сказано у зведенні.

Нагадаємо, перший військовий ЗСУ 19 липня загинув біля міста Мар’їнка на Донеччині внаслідок пострілу ворожого снайпера.

ОНОВЛЕНО. Загиблий від кулі снайпера – 21-річний Сергій Гладкий, молодший сержант, військовослужбовець 1-го гірсько-піхотного батальйону 128 огпбр із села Страбичово, Мукачівський район Закарпаття.

Сергій Гладкий

Це друга безповоротна втрата Закарпатської області і 128-ї бригади в АТО за два дні.

Читайте також:
На Донбасі загинув етнічний угорець Золтан Балаж,
боєць 128-ї бригади ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна