У Росії прийняли закон про спрощене надання українцям громадянства РФ

 

Державна дума Росії прийняла в цілому закон про позбавлення громадянства терористів, в якому зокрема передбачено особливий порядок видачі російських паспортів громадянам України.

Як повідомляє агенція РІА “Новости“, “передбачається, що громадяни України, які бажають отримати громадянство РФ, підписують заяву про відмову від українського громадянства, цей документ оформляється нотаріально, одна копія залишається в міграційній службі РФ, друга – направляється в Україну”.

Держдума вирішала, що така заява замінюватиме довідку, яку досі потрібно було отримувати в уповноважених органах України.

Окрім того, закон передбачає позбавлення громадянства Росії іноземців, яких засудили за “екстремістським” чи “терористичними” статтями, а також вводить присягу для отримання іноземцями громадянства РФ.

Закон має вступити в силу 1 вересня 2017 року.

У Державній міграційній службі України раніше заявляли, закони Росії не можуть змінити процедури позбавлення українського громадянства, тобто припинити громадянство України може лише указ президента.

 

Читайте також:
Кремль відклав поправку Затуліна, яка дозволить надавати
громадянство РФ всім російськомовним українцям

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна