У Кремлі фактично підтримали ідею “Малоросії”

 

Помічник президента РФ, куратор проекту “ДНР/ЛНР” Владислав Сурков назвав головним в ініціативі “ДНР” створити в Україні державу “Малоросія” бажання боротися за цілісність України.

Про це повідомив агенції РІА “Новости” глава Центру політичної кон’юнктури Олексій Чеснаков, який брав участь у нараді з Сурковим.

“Весь цей “хайп” з приводу уявної держави Малоросія в цілому корисний. Головне тут те, що Донбас воює не за відділення від України, а за її цілісність. За всю Україну, а не за її частину”, – навів слова Суркова Чеснаков.

“Тобто на Україні йде громадянська війна між людьми, які по-різному бачать майбутнє своєї країни”, – повторив Чеснаков штамп російської пропаганди, цитуючи Суркова.

“Частиною будь-якої війни є війна ідеологічна, в якій протиставляються слогани і утопії. У Києва є євроутопія. Донецьк відповідає ідеєю Малоросії. Розгорається широка внутриукраїнська дискусія, в якій видно рівень організації, аргументів та IQ сторін спору. Але тут вже, висловлюючись по-малороссийски: яка держава, такий і IQ”, – навів слова Суркова Чеснаков, вимовивши слова “яка держава” українською.

Нагадаємо, ватажок “ДНР” Олександр Захарченко зі своїми поплічниками 18 липня проголосив замість України (“держави, що не відбулася”) створення так званої федеративної держави “Малоросія” зі столицею в Донецьку, на базі всіх областей України, крім Криму.
Згідно з проголошеною декларацією, прапором “Малоросії” стане прапор Богдана Хмельницького, мовами – “малоросійська” і російська, держава буде нейтральною і відмовиться від глорифікації ОУН-УПА. За словами Захарченка, лише так можна припинити війну в Україні.

Від ідеї ватажків “ДНР” відхрестилися представники сепаратистів Луганська, заявивши, що не брали участь у зборах, про які повідомили з Донецька.

У Кремлі заявили, що не знали про ініціативу Захарченка створити “Малоросію”.

Як відомо, раніше діалог із представником Кремля Сурковим з питань України вела помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд. Із липня 2017 року Вашингтон призначив для цього спецпредставника – Курта Волкера.

Читайте також:
Не просто алкоголізм. Доній про “Малоросію з Донецька”:
Це план Кремля для перетворення України на конфедеративну державу

Створення в Донецьку “Малоросії” прокоментували Порошенко,
Муженко і представники в ТКГ. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна