Львіський суд знову відпустив з-під варти фігуранта “газової” справи Онищенка

 

Апеляційний суд Львівської області скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для обвинуваченого у “газовій справі Онищенка” Валерія Постного.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на Національне антикорупційне бюро.

“Сьогодні, 19.07.2017, Апеляційним судом Львівської області скасовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, що був застосований до підозрюваного Постного В.М. на підставі рішення Галицького районний суду м. Львова від. 03.07.2017 у справі щодо розкрадання газового конденсату, що розслідується Львівським територіальним управлінням НАБУ”, – повідомили в Бюро.

Зазначається, що в рамках цієї справи Постному повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27 (співучасть у злочині), ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Як писала “Новинарня“, 16 червня Валерія Постного заарештували на два місяці з можливістю внесення 10 мільйонів гривень застави. Після внесення застави Постний вийшов із Лук’янівського СІЗО, але його відразу ж затримав спецназ Національного антикорупційного бюро.

За версією слідства, з січня 2013 року до січня 2016-го компанії, підконтрольні нардепу Олександру Онищенку, перепродавали куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд. 613 млн. гривень.

Серед фігурантів справи, крім Онищенка, вказані його матір, 75-річна Інеса Кадирова, та адвокат Валерій Постний – у минулому бізнес-партнер Ігоря Коломойського.

Свого часу Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила Апеляційний суд Києва встановити розмір застави для Постного у 1,6 млрд. гривень.

Постний вдавав важко хворого, але суд дозволив його затримати ще 1 липня 2016 року.

У серпні 2016 року АСК більшив “хворому” соратникові Онищенка Постному заставу до майже рекордних 250 млн.

У липні 2016-го Онищенко втік з України після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна