За директора Львівського бронетанкового внесли заставу, він на свободі

 

За директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа внесли заставу у розмірі 2 млн. грн., він вийшов на свободу.
Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в прес-службі підприємства.

На ЛБЗ не змогли уточнити, хто вніс визначену судом суму як заставу, але зазначили, що в середу, 19 липня, Тимків дасть прес-конференцію і розповість про закупівлю танкових двигунів, через яку його і ще чотирьох осіб звинуватили в розтраті 28,5 млн. грн.

Як повідомляла “Новинарня“, 14 липня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали п’ять осіб, причетних до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП “Львівський бронетанковий завод”, в тому числі директора заводу і його заступника, начальника ЦБТУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора), начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника) та засновника ТОВ, задіяного у схемі.

Солом’янський райсуд Києва ухвалив взяти Романа Тимківа під варту з альтернативою у вигляді застави 2 млн. грн., при тому що САП просила про 28 млн.

“Суть схеми полягала у тому, що замість нових двигунів для танків Т-72 насправді було закуплено двигуни, які раніше використовувалися. До того ж ці старі, а інколи й неробочі, двигуни раніше вже були продані – у 2008-2009 роках їх реалізовували підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міноборони. Крім того, випуск цієї моделі двигунів припинився ще з 1990-х років, про що ініціаторам схеми було добре відомо”, – заявили в НАБУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна