Доба АТО: 26 обстрілів, один загиблий та один поранений

 

За минулу добу, 15 липня, ворог 26 разів відкривав вогонь по позиціях Збройних сил України.
Один український військовий загинув внаслідок підриву на міні, ще один отримав поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Після 18-ї години основна активність ворога була зафіксована на Маріупольському напрямку. З 82-міліметрових мінометів та гранатометів бойовики двічі били по Красногорівці. Селище Новотроїцьке обстріляли з озброєння БМП. “А близько 23-ї години, вчергове демонструючи зухвале нехтування домовленостями про відведення важкого озброєння, наші позиції поблизу Широкиного бойовики обстріляли з артилерії калібру 152 міліметри та гранатометів. В результаті цього обстрілу один український військовий отримав поранення”, – зазначили у штабі.

На Донецькому напрямку бандформування майже о 23-й годині із танків били по шахті “Бутівка” та Невельському. Також по Невельському працював ворожий 120-міліметровий міномет. Українські опорні пункти в районі Авдіївки злочинці обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку бойовики застосовували гранатомети та стрілецьку зброю по селищах Малинівка, Жовте, Золоте, Станиця Луганська.

Напередодні, у зведенні за 18:00, прес-центр штабу інформував, що на Луганщині з початку доби 15 липня сталося бойове зіткнення між українськими бійцями та терористами.
Близько опівночі з боку селища Сентянівка (кол. Фрунзе) під вогневим прикриттям група бойовиків, намагаючись наблизитись до позицій сил АТО, розпочала бій з українськими військовими у районі Кримського. В результаті вмілих дій українських бійців ворог відступив.

Читайте також:
ЗМІ з’ясували, що заява про “бойове” поранення нардепа Дейдея
не відповідає дійсності. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна