У Білорусь на з’їзд співвітчизників не пустили священика – громадянина України

 

На в’їзді в Білорусь у прикордонному пункті пропуску “Нова Гута” (Гомельська область) був затриманий громадянин України, член ради Об’єднання білорусів світу “Бацькавщина” архієпископ Святослав Логін (БАПЦ).

Як повідомляє білоруське видання “Новы час”, інцидент стався 14 липня, коли православний архієпископ Білоруської автокефальної церкви їхав на VII З’їзд білорусів світу.

При спробі перетнути кордон близько 18:00 Логіну було оголошено про заборону в’їзду в Республіку Білорусь і поставлено відповідний штамп в паспорт.
Священик був змушений повернутися в Україну, в прикордонний пункт “Нові Яриловичі”.

За словами Святослава Логіна, білоруські митники поводилися коректно, але причини заборони в’їзду в Білорусь, як і термін заборони, назвати не змогли.

 

Подібний випадок стався з архієпископ Святославом і в 2015 році.

Як повідомляє “НЧ”, на VII З’їзд білорусів світу, що почався в Мінську 15 липня, не пропустили також деяких “пролукашенківських” делегатів – “людей на машині з російськими прапорцями і символікою “Національно-культурної автономії Смоленської області” (РФ).
Гостям із Росії заборонили вхід, тому що ті не були заздалегідь зареєстровані.
Із фото видно, що вони беруть участь у 2-му патріотичному пробігу “Від доріг війни – до доріг миру (1941-2017)” зі Смоленська через Брянськ по обласних і районних центрах Білорусі.

Читайте також:
Білорусь анулювала заборону на в’їзд Жадану

Як повідомляє “Новинарня“, білоруська влада в рамках спільного митного і безпекового простору з союзною Росією регулярно забороняє в’їзд до РБ громадянам України.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна