Печерський суд дозволив заочне засудження Азарова

 

Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі України почати процедуру заочного засудження екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова.
Про це йдеться в постановлении судді Христини Гладун.

Постанову прийнято 31 травня, опубліковано 13 липня, інформує УНІАН.

Спеціальне досудове розслідування стосується приватизації “Укртелекому”.

12 жовтня 2010 року на посаді глави уряду Азаров підписав розпорядження Кабміну про продаж пакета акцій “Укртелекому”. Після чого Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації було виділено 220 млн. гривень, що спричинило необґрунтовані витрати державного бюджету на створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

Екс-главі уряду інкримінують привласнення, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Також сказано про те, що ГПУ 6 лютого 2015 року надіслала клопотання до Росії про взяття під варту підозрюваного до отримання клопотання про видачу, на що російська генпрокуратура 9 лютого 2016 року заявила про відмову.
У зв’язку з цим Генеральна прокуратура України 22 травня 2017 року попросила суд дозволити заочне розслідування.

Читайте також:
Азаров хоче покарати київських “падлюк”, які через суд забрали в нього пенсію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна