“За розголошення”: ФСБ затримала директора компанії, яка поставила турбіни Siemens в Крим

 

Генеральний директор енергомашинобудівної компанії “Силові машини” (РФ) Роман Філіппов був затриманий у Петербурзі співробітниками Федеральної служби безпеки Росії за підозрою в розголошенні державної таємниці.
Про це пише видання “Медіазона“.

Після обшуку на робочому місці і вдома Філіппова допитали в якості підозрюваного. Після цього слідчі відпустили його під підписку про невиїзд.

За даними слідства, гендиректор “Силових машин” “ознайомив сторонніх осіб із документами, що містять секретні відомості”.

Видання пов’язує затримання Філіппова зі скандалом навколо постачання турбін німецької фірми Siemens в окупований РФ Крим в обхід санкцій.

Турбіни були вироблені на спільному з російським концерном “Силові машини” заводі “Сіменс технології газових турбін”. Згідно з контрактом, турбіни призначені для будівництва електростанції на Таманському півострові Росії. Однак конкурс на будівництво ТЕС на Тамані так і не відбувся через відсутність заявок.

Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим. Також у компанії пообіцяли не обслуговувати своє енергообладнання в Криму.

Читайте також:
ЗМІ в Криму помітили поставку в обхід санкцій ще двох турбін Siemens

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна