У Львові закидали коктейлями Молотова монастир одіозних “греко-католиків”

 

У селищі Брюховичі, яке територіально належить до Львівської міської ради, невідомі в ніч на 14 липня закидали фасад будівлі жіночого монастиря пляшками з “коктейлем Молотова”, що спричинило пожежу.

Як повідомляє УНІАН  із посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції Львівської області, вогнем пошкоджено фасад будинку та два вікна. Пожежу було ліквідовано до прибуття пожежно-рятувального підрозділу.

Правоохоронці встановили, що невідомі кинули у фасад будівлі п’ять пляшок із горючою речовиною. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Департамент цивільного захисту Львівської ОДА повідомляє, що о 02:11, через дві години після першого повідомлення про пожежу, до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з ознаками легкого отруєння продуктами горіння звернулось 20 осіб, які перебували у приміщенні монастиря.
Бригадами швидкої медичної допомоги потраждалих доставлено до Львівської обласної клінічної лікарні.

Обставини події з’ясовуються. Як повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” координатор громадської організації “Варта 1”, депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, за адресою смт Брюховичі, вул. Шкільна, 27, де сталася пожежа, розташований “монастир святого пророка Іллі (правовірні греко-католики)”, в якому проживає 30 осіб.
За інформацією Зінкевича, в будівлі монастиря пошкоджено фасад і два вікна на першому та другому поверсі”.

“Українська правовірна греко-католицька церква” – офіційно не визнана в Україні релігійна організація, що відкололася від УГКЦ у 2008-2009 роках.

Відома також як “секта Догнала” або “догналіти” (за іменем засновника – Антоніна Іллі Догнала).

22 червня 2015 співробітники СБУ провели обшук у згаданому жіночому монастирі в Брюховичах та в каплиці УПГКЦ на вулиці Плуговій у Львові. Були затримані лідери УПГКЦ, громадяни Словаччини та Чехії. Троє з них того ж дня були депортовані з України через нібито порушення міграційного законодавства. Самого Догнала серед затриманих не було.

Про це заявив дослідник секти Догнала Степан Павлюк  у коментарі аналітично-інформаційній програмі «Погляд на тиждень» (щосуботи о 21:00 на телеканалі ZIK).

За словами дослідника, «політичний» характер діяльності «догналітів» відстежується давно.

Деякі експерти, зокрема дослідник діяльності УПГКЦ Степан Павлюк, вважають “догнлітів” політично-релігійним проектом російської ФСБ.

“Догналітами опікувалася адміністрація Януковича. А ще агресивним адептом «догналівців» була Оксана Білозір, вона із тодішнім генпрокурором [Святославом] Піскуном визволила бандюг, які хотіли завоювати будинок в Стрию. Завдяки піклуванню  Білозір і Піскуна їх було відпущено”, – розповідав Павлюк телеканалу ZIK.

Програма телеканалу ZIK про “Українську правовірну греко-католицьку церкву”:

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна