Суд у Житомирі: строковику за СЗЧ дали рік штрафбату

 

У Житомирі за самовільне залишення військової частини (СЗЧ) суд виніс вироку солдату строкової служби.

Про це УНІАН повідомив заступник військового прокурора Житомирського гарнізону Олексій  Рихлюк.

За його словами, 11 липня Житомирський районний суд призначив військовослужбовцю один рік тримання у дисциплінарному батальйоні.

Встановлено, що солдат вчинив злочин, передбачений ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини без поважних причин тривалістю понад один місяць в умовах особливого періоду).

“Військовослужбовець – строковик однієї з військових частин, яка дислокується на території Житомирської області, маючи на меті ухилитись від конституційного обов’язку, пов’язаного із захистом Батьківщини, без дозволу відповідних командирів та інших поважних причин в кінці липня 2016 року вирішив стати на злочинний шлях і залишив територію військової частини. Майже 8 місяців солдат-строковик ухилявся від проходження військової служби та за цей час не вжив жодних заходів для повернення на службу”, – розповів майор юстиції Рихлюк подробиці злочину.

Солдата розшукали під час досудового розслідування та обрали щодо нього  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

До вступу вироку у законну силу військовослужбовець перебуватиме під вартою на гауптвахті Житомирського зонального відділу Військової служби правопорядку.

Як відомо, строковики Збройних сил України не несуть службу в зоні АТО.

Читайте також:
Через два місяці стало відомо про полон сержанта 24 омбр
Тараса Гап’яка. Штаб АТО називає його зрадником, але є інші версії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна