ДПСУ перевірить двох українських футбольних арбітрів з Криму щодо незаконного перетину кордону

 

Державна прикордонна служба України готова перевірити футбольних арбітрів Анатолія Жабченка та Юрія Вакса на предмет незаконного перетину кордону України.
Про це заявив речник ДПСУ Олег Слободян.

“Ми інформацію черпаємо з двох джерел – спецслужби і власні перевірки. Чи є інформація про цих двох осіб, на даний момент мені невідомо”, – сказав він.

Як відомо, суддя ФІФА кримчанин Анатолій Жабченко призначений головним суддею матчу за Суперкубок України “Шахтар” – “Динамо”, який відбудеться 15 липня в Одесі.

Перед чим у мережі з’явилася інформація про те, що Жабченко фігурує в базі “Миротворець”, має паспорт громадянина Росії та неодноразово перетинав державний кордон України через закриті пункти пропуску (перельоти Сімферополь-Москва).

Те саме стосується й арбітра Юрія Вакса.

“Якщо така інформація прийде до нас через наш сервіс “Стоп-лист” або будь-яким іншим чином, у формі звернення громадян або по лінії правоохоронних органів, ми візьмемо до уваги і будемо на неї реагувати”, – сказав Слободян в коментарі виданню “Крим.Реалії”.

Як відомо, про російське громадянство і проживання в Криму Жабченка та Вакса було відомо ще рік тому, і тоді Федерація футболу України не побачила порушень із їхнього боку.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна