Банкова просить ЄС прикрити лазівки, через які Росія обходить санкції

 

У рамках саміту Україна-ЄС 13 липня представникам Євросоюзу були передані факти обходу Росією санкцій через деякі країни Європи.
Про це заявив заступник глави адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в ефірі “5-го каналу”, передає “Інтерфакс-Україна“.

“Ми привернули увагу до того, що Росія через деякі країни ЄС пробує обійти режим санкцій, тому ми звернули увагу на необхідність ліквідації таких лазівок в режимі санкцій і передали спеціальний документ, де чітко були виписані конкретні факти і випадки, коли Росія обходить європейський пакет санкцій”, – розповів він.

Також заступник глави АП згадав про випадки заходу в порти Криму суден під прапорами ЄС.

Єлісєєв зазначив, що Україна вітає продовження санкцій проти РФ з боку Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters з посиланням на джерела раніше повідомило, що до Криму були поставлені турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Обмежувальні заходи проти РФ були вперше запроваджені 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії, яка дестабілізувала ситуацію в Україні. Санкції було посилено у вересні 2014 року. Вони спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення. Надалі санкції продовжують щопівроку.

Читайте також:
ЗМІ в Криму помітили поставку в обхід санкцій ще двох турбін Siemens

На саміті Україна-ЄС говорили про активнішу політику деокупації Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна