За добу на фронті 30 обстрілів, у ЗСУ є загиблі й поранені

 

Минула доба, 12 липня, в зоні проведення АТО відзначилась збільшенням кількості обстрілів зі сторони противника фактично на всіх напрямках.
Загалом за добу незаконні збройні формування 30 разів порушили режим перемир’я. Один український військовий загинув, ще один отримав поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку близько 17-ї та 23-ї години ворог зі сторони селища Калинове чотири рази бив по позиціях ЗСУ у Троїцькому з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, БМП. Крім того бойовики застосували і міномети калібру 120 і 82 міліметри, заборонені Мінськими домовленостями.
У відповідь сили АТО відкривали вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів.
Також на цьому ж напрямку близько 18-ї та 23-ї години бандформування обстрілювали наші опорні пункти в районі Авдіївки.

Так само ввечері і вночі гаряче було й на Маріупольському напрямку. З мінометів калібру 82 мм бойовики відкривали вогонь по позиціях в районі селищ Березове та Новомихайлівка. Із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по Красногорівці, Талаківці, Водяному, Гнутовому, Павлополю. “А близько 21-ї години, внаслідок обстрілів із 82-міліметрового міномета одного з наших опорних пунктів у селищі Мар’їнка, отримав поранення український військовий”, – ідеться в повідомленні.

У штабі нагадали, що ввечері з мінометів та кулеметів противник цілеспрямовано вів вогонь вже по житлових кварталах Мар’їнки, що призвело до пожежі та руйнувань цивільних будівель.

На Луганському напрямку після 18-ї години бойовики зі стрілецької зброї і гранатометів тричі били по укріпленнях у Новозванівці. А майже о 21-й годині випустили п’ять мін калібру 120 міліметрів біля Станиці Луганської.

ОНОВЛЕНО. Як повідомив голова ДонВЦА Павло Жебрівський, загиблий 12 липня – боєць 128-ї гірсько-піхотної бригади.

“95-річницю від дня свого заснування відзначила сьогодні 128-ма окрема гірсько-піхотна Закарпатська бригада. У цій неоголошеній російсько-українській війні вона вкрила себе славою, коли тримала фронт у найгарячіших точках, зокрема, у Дебальцевому під час наступу росіян – не дала можливості ворогу прорватися далі й захопити Бахмут й інші населені пункти нашої країни. І нині бійці 128-ї міцно тримають передові рубежі української оборони.
За Незалежність нашої країни віддали своє життя 148 військовослужбовців 128-ї. І сьогодні, у святковий для бригади день, під час обстрілу загинув ще один український воїн. Вічна пам’ять і слава нашим героям!” – написав Жебрівський у “Фейсбуці”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна