Верховна Рада збільшила держбюджет-2017, зокрема додала на оборону

 

Верховна Рада збільшила дохідну частину державного бюджету України 2017 року на 39,7 млрд. грн. – до 771 млрд. грн.; видаткову – на 40,7 млрд. грн, до 841,1 млрд.

За законопроект №6600 проголосувала в четвер мінімально необхідна для цього кількість депутатів – 226.

Дефіцит бюджету збережено на колишньому рівні в 77,7 млрд грн за рахунок зменшення обсягу видачі кредитів із держбюджету на 1 млрд. грн. – до 13,7 млрд. грн.

Граничний розмір держборгу буде збільшений з 1,7167 трлн. грн. до 1,8237 трлн. грн. у зв’язку з докапіталізацію Приватбанку.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, спецфонд переважно буде наповнений за рахунок зарахування 10,98 млрд. грн. від спецконфіскації.

Зазначені кошти, в тому числі, будуть спрямовані:

понад 4 млрд. грн. – на підвищення обороноздатності та державної безпеки,

4 млрд. грн. – на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості,

1 млрд. грн. – на розвиток і підтримку мережі автодоріг загального користування.,

1 млрд. грн. – субвенція місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток; буде розподілятися Мінфіном за погодженням з бюджетним комітетом парламенту.

Крім іншого, згідно із запропонованою комітетом редакцією, витрати на забезпечення роботи Генпрокуратури збільшено на 550 млн. грн.

Сума в 14,1 млрд. грн., запропонована раніше урядом в якості додаткового фінансування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, залишилася в проекті до другого читання незмінною.

Читайте також:
Рішення РНБО введено в дію: яку “доплату” отримали силові структури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна