Сенат США кличе політтехнолога Януковича Манафорта для свідчень у “російській” справі

 

Юридичний комітет Сенату США планує викликати Пола Манафорта, який був керівником передвиборного штабу Дональда Трампа, для надання свідчень щодо втручання Росії в американські вибори.
Про це повідомляє агентство “Ассошіейтед пресс”.

При цьому сенатори можуть викликати Манафорта судовою повісткою, якщо він відмовиться добровільно давати свідчення, зазначає агентство, посилаючись на голову комітету сенатора Чака Гресслі.

Агенція передає, що в ході слухань колишнього керівника передвиборного штабу розпитають також про зустріч сина президента – Дональда Трампа-молодшого – з російським юристом Наталією Весельницькою в 2016 році, на якій Манафорт також був присутній.
Росіянка нібито пропонувала поділитися наявними у неї компрометуючими відомостями про кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Раніше Пол Манафорт вже представив сенатському комітету з розвідки, який веде розслідування російського сліду на виборах, інформацію, що стосується зустрічі з Весельницькою.

Демократична меншість у Конгресі і противники президента вважають факт зустрічі свідченням зв’язків Трампа і його команди з Москвою в ході передвиборної кампанії.

Читайте також:
Кандидат на голову ФБР із задоволенням розслідує втручання
України у вибори в США

У Конгрес США подали проект імпічменту Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна