Турчинов назвав народних депутатів співучасниками кіберзлочинів проти України

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що українські парламентарії стали співучасниками кіберзлочинів проти власної країни, відмовившись внести до порядку денного ВР проект закону про протидію кіберзагрозам.
Таку його заяву наводить у середу, 12 липня, прес-служба РНБО.

За словами Турчинова, багато підприємств та організацій ще досі повністю не отямились від масштабної кібератаки 27 червня.

“Протидія кібервійні, яка є складовою гібридної агресії РФ проти нашої країни, потребує мобілізації як відповідних державних структур, так і значних фінансових та інтелектуальних ресурсів”, – зазначив Турчинов.

Кібернетичним та інформаційним загрозам неможливо ефективно протидіяти без законодавчого врегулювання багатьох питань в цій сфері, зазначив Турчинов.

Натомість 11 липня проект закону “Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері” навіть не був включений до порядку денного.

“Депутати, які працюють декілька днів на місяць, мабуть, дуже втомились, і з наступного тижня йдуть у кількамісячну чергову відпустку. Вчора вони навіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави”, – сказав секретар РНБО.

Він наголосив, що ті депутати “які не голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії та бізнес-інтереси пустим популізмом і демагогією, є співучасниками кіберагресії проти України”.

З наступного тижня до середини вересня парламентарі планують роз’їхатись на відпочинок, “залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій”, свідчить Турчинов.

Він додав, що в депутатів також немає часу розглянути у другому читанні Закон 2126а “Щодо основних засад забезпечення кібербезпеки”, який вже декілька місяців знаходиться у ВРУ”.

На думку секретаря РНБО, більшість, “яка сформувалась з Опоблоку та популістських фракцій парламенту”, відмовилась також підтримувати і закон, що мав поставити фільтр для отримання українських біометричних закордонних паспортів колаборантами та агентами російських спецслужб, які маскуються під громадян-патріотів, що перебувають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

 

Читайте також:
НАТО надасть Україні обладнання,
що дозволить розслідувати джерела кібератак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна