Мати полоненого росіянина Агєєва просить Порошенка помилувати її сина

 

Світлана Агєєва, мати затриманого на Луганщині російського військовослужбовця Віктора Агєєва, просить президента Петра Порошенка його помилувати.

Про це вона сказала у відеозверненні, оприлюдненому на YouTube-каналі видання “Новая газета”.

“Шановний пане президенте, я б хотіла звернутися до вас з проханням помилувати мого сина і дуже хотіла б отримати вашу згоду на побачення із ним, чи хоча б на те, щоб ви дозволили передати йому мій відеолист”, – сказала Світлана Агєєва.

За її словами, в родині обговорювалася служба Віктора за контрактом в ЗС РФ.

“Я сама досі не можу зрозуміти, як сталося так, що моя дитина опинилася в тих місцях (на окупованій території України – “Н”). Якщо ви помилуєте мого сина, це буде для нього великий життєвий урок. Я впевннна, що він зробить правильні висновки”, – сказала Агєєва.

“Якщо у випадку обміну якийсь український громадянин повернеться додому до родини, я буду так само щаслива, як і щаслива за свою дитину”, – додала вона.

Агєєва заявила, що готова поїхати в Україну для переговорів “щодо обміну”.

Читайте також:
Росії продовжує відхрещуватися від Агєєва,
взятого в полон ЗСУ на Луганщині

Як писала “Новинарня“, Віктор Агєєв був затриманий українськими військовими у ході бою в районі села Жолобок у Луганській області 24 червня. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську, з ним працює СБУ.

Агєєв в інтерв’ю каналу “1+1” повідомив, що служить у Ростовській області, в Новочеркаську, в полку зв’язку та навчальному центрі повітряно-космічних сил Росії.
Він підтвердив, що в березні 2017 приїхав з Алтаю в місця, де раніше проходив строкову службу, підписав контракт на службу в ЗС Росії, з “армією ЛНР” та невдовзі був відправлений на Донбас.
Російська сторона заперечує факт існування контракту.

Читайте також:
Крім Агєєва: стали відомі всі імена полонених
і вбитих під Жолобком бойовиків “ЛНР”. Їх таки зарізали (фото 18+)

“Думала, їх там нема”. Мати полоненого єфрейтора Агєєва підтвердила,
що він був на контракті із ЗС РФ, і просить Путіна про обмін

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна