Спецпредставник США Волкер провів зустрічі на “мінській платформі” ВР і АП. ОНОВЛЕНО

 

Новопризначений спецпредставник США з питань мирного врегулювання в Україні Курт Волкер, перебуваючи в Києві, 11 липня у Верховній Раді обговорив ситуацію на Донбасі з групою народних депутатів.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила перша заступниця голови Ради, учасниця Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

“У ВР в рамках неформальної “Мінської платформи” відбулася зустріч народних депутатів від різних фракцій, що є учасниками цього дискусійного майданчика, зі спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером. Обмінялися думками щодо безпекової і гуманітарної ситуації на Донбасі, невиконання мінських угод, шляхів їх імплементації, в першу чергу ключових – безпекового і гуманітарного блоків”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

“Я розповіла про проблеми зі звільненням заручників, колеги зосередилися на залученні ВР до мирного процесу, говорили про нашу законотворчу роботу , направлену на підтримку громадян з окупованих територій (як-то закони в освітній і соціальних сферах). Відвертий обмін думками, роль парламенту в миротворчих процесах залишається надважливою”, – зазначила віце-спікер.

За її словами, вона запросила на зустріч також деяких нечленів парламенту – учасників “мінських груп” від України, які “знаходяться в постійному діалозі з ВР”.
Судячи з фото, ідеться зокрема про учасницю політичної підгрупи Ольгу Айвазовську.

“Дуже ціную нашу співпрацю і ще раз переконуюся, наскільки важливою була ініціатива Андрія Парубія створити неформальний майданчик – “Мінську платформу”, який я у ВР очолюю”, – додала Ірина Геращенко.

Крім того, Кріс Волкер провів зустрічі з президентом Петром Порошенком, керівниками АП, Кабміну та з представником України в ТКГ Леонідом Кучмою.

Адміністрація президента разом з Волкером окреслили кроки, які мають надати новий імпульс для виконання мінських домовленостей. Про це заявив заступник голови АП Костянтин Єлісєєв в ефірі “Радіо Свобода“.

За його словами, призначення Кріса Волкера на посаду спецпредставника – “це довгоочікуване рішення, яке лобіювала і українська сторона в координації з партнерами по “нормандському формату”.

Як повідомляла “Новинарня“, Курт Волкер був призначений першим спеціальним представником США по Україні 7 липня. Він залишився в Києві на довший час після візиту держсекретаря Рекса Тіллерсона.

Читайте також:
Спецпредставник США Волкер має змінити статус-кво
на “нормандських” переговорах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна