Рада зафіксувала обсяги держзамовлення для прийому до ВНЗ Донбасу

 

Верховна Рада ухвалила зміни до закону “Про вищу освіту” щодо діяльності вищих навчальних закладів на території Донецької та Луганської областей.

На ранковому засіданні у вівторок, 11 липня, проект №6548 підтримали 248 депутатів.

“Законом врегулювано особливості прийому на навчання до вищих навчальних закладів, які знаходяться на території Донецької та Луганської областей. Зокрема, встановлено для вищих навчальних закладів Донецької та Луганської областей фіксований обсяг державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою для всіх спеціальностей та всіх освітніх рівнів, зазначених у відповідних ліцензіях на провадження освітньої діяльності”, – інформує прес-служба ВР.

Як зазначив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, “змінами передбачається фіксація обсягів державного замовлення на підготовку фахівців з вищою освітою в Донецькій та Луганській областях”.

Ініціатором проекту виступила перша заступниця голови ВР, уповноважена президента з питань Донбасу Ірина Геращенко.

Читайте також:
Ірина Геращенко: Україна посилає сигнал вчителям Донбасу

Освітній фронт Донбасу: показуємо важливість боротьби за голови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна