Прокуратура розслідує справу про участь у війні на Донбасі іноземних найманців із United Continentale

 

Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом участі у війні проти України іноземних найманців з проросійської організації United Continentale.
Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

За даними відомства, з 2014 року у складі збройного формування бойовиків “Призрак” терористичної організації “ЛНР” під егідою проросійської організації “United Continentale” воюють іноземці-найманці. Засновником та координатором “Призрака” є громадянин Росії Олексій Марков.

“Організація “United Continentale” (в перекладі “Континентальна єдність”) є геополітичним рухом крайньоправої спрямованості, створена влітку 2014 року в м. Белград (Сербія), виступає з критикою Європейського Союзу і НАТО. До складу організації входять громадяни Франції, Сербії, Іспанії, Італії, Німеччини, Чехії, Болгарії, країн Латинської Америки, Сполучених Штатів Америки та Російської Федерації. Більшість її представників проходили службу в Іноземному легіоні та брали участь у веденні бойових дій у різних країнах світу”, – сказано в повідомленні ГПУ.

В ході досудового розслідування встановлено особи іноземців-найманців з організації “United Continentale”, які з липня 2014 року воюють на боці бойовиків. Вони систематично проходять військову підготовку на тренувальних базах в Ростові-на-Дону.

“Зокрема, громадянин Франції Гійом Кувельє у 2014 році брав активну участь у веденні бойових дій проти України на її сході у складі незаконних озброєних формувань «Призрак», «Восток», а з 2015 року у складі НЗФ «Всевелике донське козацтво». На цей час Кувельє нібито проходить військову службу за контрактом в армії США. Даний факт наразі перевіряється Головною військовою прокуратурою”, – зазначили в ГПУ.

За даними відомства, встановлено інших іноземців-найманців організації “United Continentale”, які є громадянами Франції, Сербії, Бразилії, Чехії, Іспанії та у складі незаконних озброєних формувань “ДНР/ЛНР”, разом із військовими Росії беруть участь у веденні агресивної війни проти України.

Наразі тривають необхідні процесуальні дії, спрямовані на збір доказів їх протиправної діяльності на території України.

Як інформувала “Новинарня“, в армії США перевіряють рекрута із Франції, який воював проти України на боці “ДНР”.

Читайте також:
За час війни до криміналу притягнуто 84 найманців з-за кордону, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна