Міністр інфраструктури через Ryanair вимагає відставки керівника “Борисполя”

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян внесе на розгляд Кабінету Міністрів подання про звільнення керівника аеропорту “Бориспіль” Павла Рябікіна.

Про це він повідомив “Українській правді” у вівторок, 11 липня.

На запитання, чи ініціюватиме він зміну керівництва державного підприємства аеропорт “Бориспіль” через непідписання договору з лоукостером Ryanair, Омелян відповів: “Так, завтра (12 липня) внесу на Кабмін подання про його звільнення”.

Як повідомляла “Новинарня“, у понеділок ірландська авіакомпанія Ryanair, найбільший у Європі лоукост-перевізник, скасувала запланований вихід на український ринок. Представники Ryanair заявили про те, що аеропорт “Бориспіль” став на бік “дорогих”, перевізників, зокрема МАУ.
Компанія запропонувала всім клієнтам, які вже купили квитки на оголошені рейси з/до України, зв’язатися з нею поштою для повернення коштів.

Керівник ДП МПА “Бориспіль” Павло Рябікін наголосив, що аеропорт не міг пристати на вимоги Ryanair, інакше зазнав би мільярдних збитків. Він нагадав, що аеропорт “Жуляни” також не зміг домовитися з лоукостом через вимогу Ryanair щодо занадто низьких тарифів на обслуговування.

Через позицію “Борисполя” скасовано прихід Ryanair також в аеропорт Львова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна