РНБОУ затвердила в’їзд по біометричних паспортах і реєстрацію росіян

 

Рада національної безпеки і оборони України під головуванням президента на засіданні в понеділок, 10 липня, ініціювала впровадження біометричного контролю для іноземців, які перетинають кордон України.
Про це повідомляється на сайті президента.

“Ідеться про посилення контролю за в’їздом та виїздом і перебуванням громадян інших держав на території України – ми запроваджуємо біометричний контроль для всіх громадян, які перетинають український кордон”, – цитує прес-служба слова президента Петра Порошенка.

“Ми маємо зняти біометричні дані, включаючи відбитки пальців, цифрову фотографію. Це значно посилить можливості для боротьби з тероризмом”, – сказав Порошенко.

Він висловив впевненість, що підготовлені проекти рішень знайдуть чітке розуміння і підтримку у суспільстві.

Глава держави зазначив, що його доручення щодо підготовки відповідних проектів документів виконані.

На засіданні РНБО Міністерство закордонних справ, Державна прикордонна служба надали інформацію з цього питання.

“Ми відведемо необхідну кількість часу для того, щоб країна підготувалася якісно, аби добропорядні громадяни не відчували будь-яких незручностей”, – наголосив Порошенко.

Президент зауважив, що необхідні кошти Державній прикордонній службі мають бути виділені для того, щоб вона мала можливість технічно забезпечити виконання цього рішення.

Також він звернувся до міністра внутрішніх справ взяти виконання рішення під особистий контроль, аби на всіх основних пунктах перетину кордону прикордонники були забезпечені необхідним обладнанням для фіксації біометричних даних.

Після засідання РНБО секретар Радбезу Олександр Турчинов також розповів: ухваленим рішенням для громадян Російської Федерації, які планують в’їхати до України, з наступного року запроваджується механізм попередньої реєстрації. 

“Створюється відповідна технічна інфраструктура на всіх пунктах перетину державного кордону, якав повинна запрацювати не пізніше ніж початок наступного року. Для громадян РФ буде реалізована електронна система попередньої реєстрації“, – сказав він.

“Тобто громадянин РФ, який має бажання прибути на території України, повинен заздалегідь зареєструватися і надати МЗС необхідні дані, які буде визначати МЗС”, – додав Турчинов.

За його словами, також вводиться вимога щодо обов’язкової реєстрації громадян РФ, які знаходяться на території України в місці їх тимчасового перебування, плюс необхідність подачі інформації щодо пересування територією України.

Турчинов також розповів, що на кордоні буде здійснюватися пропуск росіян “по біометричних паспортах”.

“А також здійснюється зняття біометричних даних (відбитків пальців) для громадян інших країн і осіб без громадянства, крім держав із якими Україна має відповідні угоди. Тобто зрозуміло, що в першу чергу це буде стосуватися російських громадян”, – сказав він.

За його словами, для технічого забезпечення цього питання прикордонникам виділяється 300 млн. гривень.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна