Україна продовжить участь у миротворчих операціях ООН

 

Україна продовжить участь у миротворчих операціях Організації Об’єднаних Націй, незважаючи на збройну агресію Росії, а також співпрацюватиме з ООН за іншими напрямками.
Як повідомили в прес-службі президента України, про це Петро Порошенко сказав під час виголошення спільної заяви з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем за результатами переговорів 9 липня в Києві.

Президент подякував генсеку ООН за візит в Україну на його запрошення, а також за можливість на початковому етапі діяльності на посаді керівника Організації обговорити напрямки співпраці на майбутнє.

«Така увага з боку керівника такої відповідальної міжнародної організації, як ООН, вкрай важлива для нас, беручи до уваги безпрецедентні виклики, які стоять перед Україною», – підкреслив Порошенко.

Президент запевнив Гутерріша у повній підтримці з боку України. За його словами, Україна, як одна з країн-засновниць ООН, і надалі підтримуватиме Організацію на всіх напрямках її діяльності.

«Хочу наголосити, що навіть в умовах збройної агресії Росії проти нашої держави, Україна продовжує брати активну участь в операціях ООН з підтримання миру та безпеки. Хочу запевнити, що ви і далі можете твердо на нас розраховувати», – підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що України робить помітний внесок у діяльність ООН у питаннях захисту прав людини, роззброєння, економічного та соціально-економічного розвитку. Крім того, в повному обсязі виконує свої фінансові зобов’язання перед бюджетом Організації.

«Своєю активною роботою в Раді Безпеки ООН наша держава засвідчила, що є надійним та прогнозованим партнером, який твердо та неухильно дотримується Цілей і Принципів Статуту ООН та норм міжнародного права», – сказав Порошенко.

Глава Української держави повідомив, що під час зустрічі з генеральним секретарем дуже детально обговорив напрямки співпраці, координації діяльності України та ООН.

«Мені приємно було почути від пана генерального секретаря повну підтримку України», – зазначив президент.

Порошенко також подякував Антоніу Гутеррішу за координацію і допомогу в реалізації реформ, які здійснює Україна.

«Ми домовилися посилити цю координацію. Ми домовилися про те, що на конкретних напрямках ООН зможе підвищити координацію і зробити конкретні кроки для розширення співпраці», – додав він.

Як пмсала “Новинарня“, раніше в неділю Антоніу Гуттеріш зустрівся з прем’єром Володимиром Гройсманом та пообіцяв підтримку миру в Україні.

Читайте також:
Під час теракту в Кот-д’Івуарі отримала важке поранення українка з миротворчої місії ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна