Путін вважає, що керівництво України вдало торгує лише русофобією

 

Президент РФ Володимир Путін вважає, що керівництво України “торгує русофобією” і розділяє Україну та Росію.
Таку заяву Путін зробив 8 липня на прес-конференції в Гамбурзі за підсумками саміту G20, відповідаючи на запитання, чи буде виведено з “заціпеніння” врегулювання ситуації на Донбасі.

“Інтереси Росії та України, інтереси російського і українського народів, я в цьому глибоко впевнений, просто повністю переконаний, збігаються. Не збігаються, може, лише інтереси нинішнього керівництва України та деяких політичних кіл сьогоднішньої України”, – сказав Путін, якого цитує УНІАН.

Він заявив, нібито Україна і Росія зацікавлені у співпраці та об’єднанні, у розвитку своїх економік, тому що багато чого їм дісталося ще з радянських часів – кооперація, єдина інфраструктура, єдина енергетична система, транспорт.

“На жаль, наші українські сьогоднішні колеги вважають за необхідне це знехтувати. У них залишився один товар, яким вони успішно торгують, – це русофобія, і ще вони торгують політикою розділу Росії й України, розтягування двох народів і двох держав. Комусь це подобається на Заході, хтось вважає, що не можна в жодному разі допустити зближення на будь-якому ґрунті Росії і України, тому сьогоднішнє українське керівництво активно і не без успіху торгує цим товаром”, – сказав Путін.

“Я думаю, що це колись закінчитися, ми, в усякому разі, зацікавлені, щоб така ситуація закінчилася як-якнайшвидше”, – підкреслив він.

Як повідомляла “Новинарня“, 7 липня на полях саміту “Великої двадцятки” в Гамбурзі відбулася зустріч Путіна і президента США Дональда Трампа, вони обговорювали зокрема й Україну.
Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що сторони домовилися створити канал комунікації з врегулювання ситуації на Донбасі.
Також на полях саміту G20 8 липня відбулися переговори Путіна, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона.

Читайте також:
Меркель: Не існує іншого формату щодо України, ніж нормандський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна