Путін, Меркель і Макрон погодилися, що припинення вогню на сході України важливе

 

Лідери Німеччини, Франції та Росії погодилися з важливістю припинення вогню на сході України, як передбачено Мінськими угодами.

Про це повідомив представник німецького уряду після переговорів канцлера Німеччини Ангели Меркель та президентів Франції і Росії – Еммануеля Макрона й Володимира Путіна, передає Reuters.

Водночас прес-служба Кремля повідомила, що під час робочого сніданку Путіна, Меркель і Макрона “обговорювалася ситуація в Україні та шляхи її врегулювання”.

Спілкування трьох лідерів у форматі робочого сніданку відбулося вранці суботи, 8 липня, на полях саміту “Велико двадцятки”, що відбувається в Гамбурзі.

Фото прес-служби Кремля

З російського боку в зустрічі також взяли участь помічник президента Юрій Ушаков і заступник керівника Адміністрації президента – прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

 

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні про ситуацію в Україні з Путіним говорив президент США  Дональд Трамп.

Про виконання Мінських угод ішлося також під час зустрічі Трампа з Меркель перед початком саміту.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна