Затримані провокатори збиралися на гроші Росії буянити біля консульства Польщі, – СБУ

 

Провокація біля дипустанови в Києві, яка була зірвана правоохоронцями в Києві 7 липня, готувалася біля посольства Польщі.
Про це інформує прес-центр Служби безпеки України, зазначаючи, що акція була замовлена спецслужбами РФ.

Повідомляється, що правоохоронці затримали 29 осіб, які “за грошову винагороду в розмірі одна тисяча гривень кожному” намагалися вчинити хуліганські дії біля будівлі консульства Республіки Польща.

“За задумом затриманого організатора акції, представники столичних спортивних клубів під виглядом молодіжної організації повинні були прибути до будівлі консульства та провести показову акцію із розлиттям червоної фарби, а також повісити та підпалити на театралізованій шибениці опудало. Дії повинні були супроводжуватися націоналістичними вигуками, підпалом піротехніки та мали на меті розпалювання міжнаціональної ворожнечі, спрямованої на загострення українсько-польських взаємовідносин, підрив авторитету України на міжнародній арені”, – розповіли в СБУ.

Під час огляду автобуса та двох автомобілів, на яких прибули затримані, вилучено один травматичний та один газовий пістолети, холодну зброю, провокативні транспаранти та прапори, піротехніку (фаєри), макет шибениці.

Цікаво, що піротехніка, вилучена в провокаторів, судячи з фото, була польського виробництва (на фото).

Читайте також:

Глава МЗС Польщі – Україні: З Бандерою в Європу не увійдете. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна