За місяць в АТО 18 небойових втрат, 10 – через пиятику. ПРИКЛАДИ

 

У червні 2017 року небойові втрати українських силовиків у зоні АТО становили: 18 осіб убитими, 24 – поранені, скалічені.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на дані “Цензор.нет”.

Для порівняння: бойові втрати в червні склали 27 загиблих та 1 зниклий безвісти.

Зазначається, що порівняно з травнем число небойових втрат зросло удвічі.

Серед “небойових” більш як половина – десять осіб – загинули напідпитку або з вини п’яного військовослужбовця.

Так, 19 червня група військовослужбовців на чолі з командиром взводу однієї з механізованих бригад взяла з собою алкоголь і вирушила купатися на озеро біля Курахівської ТЕЦ. Тільки наступного дня виявили, що один із них на місце дислокації не повернувся. 22 червня тіло потопельника знайшли на березі.

20 червня група військовослужбовців на взводному опорному пункті тієї ж бригади відзначала зі спиртним першу зарплату товариша. В ході п’яної бесіди один із солдатів схопився за гранату – вибух, два бійці загинули, двоє отримали серйозні поранення.

26 червня двоє солдатів іншої механізованої бригади разом випивали на ротному опорному пункті, посварилися, один із них застрелив товариша.

Також 26 червня в мотопіхотній бригаді пострілом п’яного військовослужбовця вбита військовослужбовець-жінка – начальник електростанції. Вона була вагітна на сьомому місяці, дитина також загинула.

Згідно з доповіддю одного з керівних співробітників штабу АТО: “Аналіз динаміки небойових втрат залежно від термінів перебування в районі проведення АТО свідчить, що починаючи з п’ятого місяця перебування в районі у військовослужбовців психологічна та фізична втома на тлі самовпевненості, відчуття непогрішності, приводить до окремих випадків втрати пильності, порушення обережності та зменшення відчуття небезпеки. В цей період спостерігається тенденція збільшення випадків порушень заходів безпеки. Кількість таких випадків становить 76% від загальної кількості небойових втрат”.

Тобто, випливає з доповіді, три чверті небойових втрат стосуються частин, які перебувають у зоні АТО понад п’ять місяців.

Нагадаємо, за 2016 рік в АТО зафіксовано 63 самогубства і 30 вбивств.

Читайте також:
“Небойові втрати”.
Через впертість і закритість Міноборони девальвується героїзм АТОвців

За рік АТО загинули 211 військових Збройних сил. Небойові втрати більші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.