СЦКК завчасно попереджала про інспірований теракт у Луганську. Це може бути початок ескалації

 

Черговою провокацією з боку бойовиків “ЛНР” назвала вибухи 7 липня в Луганську українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).
Як передає “Новинарня“, про це інформує сайт Міноборони України.

В СЦКК зазанчили, що близько 16-ї та 17-ї години в центрі Луганська пролунали два вибухи. В першому випадку вибуховий пристрій було закладено в урну для сміття, в іншому вибухівка спрацювала в автомобілі. За попередніми даними, внаслідок цих терактів одна людина загинула, шістьох поранено.

“Українська сторона СЦКК ще 25 червня у своєму повідомлені попереджала, що НЗФ ОРЛО можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть терористичних актів в населених пунктах на Луганському напрямку, спрямованих проти мирного місцевого населення з метою компрометації та звинувачення в цьому Збройних сил України, з тим щоб зірвати перемир’я, оголошене на період збору врожаю, та привернути увагу до цього під час проведення політичних зустрічей на вищому міжнародному рівні”, – ідеться в заяві.

“До того ж бойовикам ОРЛО вигідно, щоб ці вибухи сталися саме на території ОРЛО, і щоб постраждали були мешканцями ОРЛО, бо так легше звинуватити у цьому українські спецслужби з метою створення відповідного фону під час обговорення ситуації на Сході України на саміті G-20“, – зазначили в СЦКК.

Українська сторона СЦКК застерігає: “Вибухи в Луганську 7 липня, можливо, лише початок серії подібних терактів проти мирного населення з боку НЗФ. Наступні можуть статися протягом найближчих днів. Не виключено, за цим піде активізація дій НЗФ ОРЛО та ОРДО, яка в подальшому може привести до суттєвого загострення ситуації на Сході України”.

Нагадаємо, сторона “ЛНР” заявила, нібито теракти в Луганську 7 липня вчинили “київські диверсанти, які прагнули до великого числа жертв”, з метою зриву мирного врегулювання в Донбасі в перший день саміту “Великої двадцятки”.

Читайте також:
Загострення ситуації на Донбасі може статися будь-якої миті, – Хуг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна