СБУ звинуватила затриманих прикордонників РФ у посяганні на територільну цілісність України

 

Служба безпеки України почала досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо затриманих в Херсонській області російських прикордонників за ч. 2 ст. 110 ККУ – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті СБУ.

“Слідство встановило, що громадяни РФ, співробітники ФСБ – заступник начальника резервної застави в/ч 9930 Аскар Кулуб та начальник кінологічної групи в/ч 9930 Володимир Кузнєцов – у період з грудня 2016 року до 30 червня 2017 року виконували службові завдання в інтересах Російської Федерації з метою зміни меж території або державного кордону України”, – повідомили в СБУ.

Найближчим часом слідчі СБУ оголосять співробітникам ФСБ про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України та ініціюватимуть перед судом обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, зазначається в повідомленні.

Як відомо, в ніч на 30 червня 2017 року прикордонники Херсонського загону спільно з військовослужбовцями ЗС України в Херсонській області затримали двох невідомих без документів. При цьому встановили, що затримані є військовослужбовцями прикордонної служби ФСБ Росії.

Повідомлялося, що під час затримання в обох не було зброї і спротиву вони не чинили.

За їх словами, вони нібито виконували роль “учбових порушників кордону” під час навчань, але збилися з маршруту, втратили орієнтування і таким чином опинилися на материковій частині України.

Прикордонна служба ФСБ РФ направила звернення українській стороні, в якому просила надати інформацію про двох російських військовослужбовців, які загубилися в Україні. Українські прикордонники розцінили це як підтвердження того, що затримані є військовими РФ.
Каланчацький суд заарештував затриманих прикордонників ФСБ РФ на 15 діб.

Читайте також:

У 56-й бригаді розповіли, що російських прикордонників, які поплутали береги, затримували з боєм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна