За добу бойовики жодного разу не застосували “забороненої” зброї, – штаб АТО

 

Минулої доби, 4 липня, бойовики 15 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників на Сході, при цьому артилерії чи іншого забороненого Мінськими угодами озброєння незаконні збройні формування не застосовували. Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

“Ситуація в районі проведення АТО, порівняно з попередньою добою, поліпшилася та поступово стабілізується. Про це свідчить не лише кількість здійснених вчора бойовиками збройних провокацій, але й характер зброї противника та щільність самих обстрілів”, – зазначили у штабі.

Жоден українських воїн внаслідок ворожих обстрілів не постраждав.

Приморський напрямок. На цій ділянці фронту противник вчора відкривав вогонь по наших оборонних укріпленнях сім разів.
Увечері незаконні збройні формування відкривали вогонь по позиціях українських армійців в районі Павлополя, Лебединського, Гнутового та Широкиного зі стрілецької зброї, поблизу Водяного – з великокаліберного кулемета. Окрім того, ще зранку та вдень ворог застосовував проти оборонців Гнутового та Лебединського автоматичні станкові гранатомети.

Донецький напрямок. Ще до світанку бойовики відкривали вогонь по позиціях сил АТО в районі Авдіївки, Опитного та Зайцевого з гранатометів різних модифікацій, великокаліберних кулеметів, подекуди – з озброєння БМП. Фактично на цих же ділянках лінії бойового зіткнення ворожі збройні провокації відбулись вже після заходу сонця. “Спершу окупанти відкривали вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по українських воїнах, котрі обороняють Авдіївку. Згодом, застосувавши БМП та стрілецьку зброю, найманці обстріляли один з наших опорних пунктів поблизу Зайцевого”, – сказано у зведенні.
Всього, на цьому напрямку впродовж минулої доби противник порушував режим припинення вогню шість разів.

Луганський напрямок. Найспокійніше вчора було саме на цьому відрізку лінії розмежування. Тут підрозділи російсько-терористичних військ порушували “тишу” лише двічі.
Удень під ворожим вогнем з гранатометів та БМП опинились наші укріплення поблизу н.п. Кряківка. А пізно ввечері бойовики зі стрілецької зброї різних калібрів та підствольних гранатометів обстріляли один з українських підрозділів, що тримає оборону неподалік Станиці Луганської.

Читайте про попередню добу:
АТО: інтенсивність обстрілів знизилася, але двоє бійців загинули

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна