Лисичанського сепаратиста посадили на 10 років за підрив мосту в 2014 році

Жителя Лисичанська засудили до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна за підрив мосту між Лисичанськом і Сєвєродонецьком через річку Сіверський Донець у 2014 році. Про це повідомляє сайт прокуратури Луганської області.

Зловмисник був обвинувачений за ст. 113 Кримінального кодексу України – “диверсія”.

“Встановлено, що у квітні 2014 року мешканець Лисичанська, будучи радикально налаштованим по відношенню до діючої в Україні державної влади, вступив у злочинну змову з іншими особами (стосовно яких матеріали виділені в окреме провадження) з метою вчинення диверсійного акту шляхом підриву опорних балок автомобільного мосту через р. Сіверський Донець сполученням м. Лисичанськ – м. Сєвєродонецьк”, – зазначили в прокуратурі.

Підрив саморобного вибухового пристрою під мостом було скоєно в липні 2014 року, в результаті чого було порушено автотранспортне сполучення у регіоні. Вартість відновлювальних робіт склала понад 1 млн. євро.

Як відомо, міст через річку Сіверський Донець бойовики підірвали під час відступу влітку 2014 року. Дорога через цей міст є найкоротшим шляхом між Лисичанськом і Сєвєродонецьком. Міста тісно пов’язані соціально та економічно, і відсутність мосту ускладнювала життя городянам, оскільки доводилося їздити в об’їзд.
Європейський Союз на відновлювальні роботи мосту виділив майже 1,5 млн. євро. На ці кошти було проведено 90% всіх робіт.

Відновлений міст

Читайте також:
Суд на Запоріжжі посадив підривника з “ДНР” на 12 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна