Янукович позивається до Ощадбанку з приводу своїх грошей там

 

Екс-президент-втікач Віктор Янукович звернувся до Печерського райсуду Києва з позовом до АТ “Ощадбанк” про захист своєї ділової репутації.
Про це повідомив Олег Громовой – керівний партнер компанії GENTLS, адвокати якої представляють інтереси “Ощадбанку” у спорі про спростування недостовірної інформації, оприлюдненої у вигляді інтерв’ю голови правління “Ощадбанку”.

Як передає “Інтерфакс-Україна”, Янукович вимагає спростувати інформацію про наявність у нього та екс-прем’єра Миколи Азарова у державному банку понад 1,150 млрд. доларів, за рішенням суду вилучені в держбюджет.

За словами Громового, договір між Януковичем та адвокатом підписаний у лютому цього року, а місцем підписання зазначено місто Київ.

Перше судове засідання у справі відбулося 23 червня в Печерському районному суді Києва.

“Переконаний, що позов необґрунтований щонайменше з трьох причин. По-перше, позивач не підтверджує доказами наявність у нього ділової репутації, хоча вимагає її захисту. Згідно з постановою пленуму Верховного Суду України від 27.02.2009 р. №1, під діловою репутацією розуміється громадська оцінка ділових і професійних якостей людини. Виникає запитання: яка громадська оцінка Януковича?”, – заявив Громовой.

За словами керівного партнера GENTLS, якщо, на думку адвокатів позивача, ділова репутація Януковича позитивна, і вона могла постраждати, то це необхідно довести.

Адвокат додав, що в інтерв’ю тверджень про наявність у позивача конкретних сум у банку не було.

“Третє – ми поставили під сумнів повноваження адвоката Януковича звертатися до суду з цим позовом, оскільки договір про правову допомогу підписаний у лютому 2017 року в місті Києві, хоча очевидно, що Януковича в Києві в цей час бути не могло. З огляду на це в наступному судовому засіданні очікуються пояснення адвокатів позивача про обставини підписання договору, інакше позов має бути залишений без розгляду як поданий адвокатом, що не має на це повноважень”, – додав Громовой.

Читайте також:
Оболонський суд почав заочний розгляд справи про держзраду Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна