У ПАРЄ створюють нову проросійську фракцію, – ЗМІ

 

Проросійські сили в Парламентській асамблеї Ради Європи планують створити групу, до якої увійдуть депутати, що підтримують Росію та Азербайждан, а її секретарем має стати скандально відомий француз Тьєррі Маріані.

Про це інформує сайт “Європейська правда” з посиланням на копії статутних документів групи.

Зазначається, що політичну групу під назвою “Вільні демократи” мали створити ще в червні, але її заблокували через помилки організаторів. В установчих документах знайшли плагіат, крім того, заявлені члени нової групи вчасно не вийшли зі попередніх політичних груп.

Очікується, що процес оформлення завершиться на наступній сесії, у жовтні 2017 року.

До складу групи мають увійти 24 депутати з різних фракцій, котрі раніше підтримували позицію Росії та Азербайджану. Це представники Туреччини, Італії, Сербії, Монако, Азербайджану, Румунії, Сербії, Франції, Боснії, Монако, Сан-Марино.

Очолить її італійка Аделе Гамбаро.

перелік членів групи
керівництво групи

У разі створення проросійська група отримує місце в президентському комітеті та в бюро Асамблеї, квоту керівників комітетів і доповідачів, яких намагатиметься призначати на питання, критично важливі для Баку та Москви, а також згодом може претендувати на посаду президента ПАРЄ за квотним принципом.

На посаду генерального секретаря групи номіновано Тьєрі Маріані, проросійського екс-депутата з Франції, який у червні зазнав поразки на парламентських виборах.
Маріані  відомий як ключовий лобіст російських інтересів в ПАРЄ. Він неодноразово очолював делегації парламентарів, що відвідували Крим попри протести Києва.
Наразі Маріані зберігає статус члена ПАРЄ, тому фігурує також серед представників даної групи. Але навіть після заміни складу французької делегації він, імовірно, залишиться в Асамблеї, адже секретарі політичних груп є оплачуваними співробітниками секретаріату ПАРЄ.

Нагадаємо, французький республіканець Тьєрі Маріані їздив до окупованого Криму, щоб підтримати його анексію Російською Федерацією, а в Москві вилаяв українського журналіста за “огидне” запитання про візит у Крим.

Читайте також:
Акт про недовіру президенту ПАРЄ Аграмунту набрав рекордну кількість депутатських підписів

В.о. президента ПАРЄ стає українець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна