У Міноборони підрахували чисельність військ РФ на кордонах України та збитки від них

 

На тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей, вздовж державного кордону України та в Криму розгорнуто угруповання збройних сил Росії, яке, з урахуванням кримського міжвидового об’єднання, нараховує понад 60 тисяч озброєних, навчених військовослужбовців.
Про це у вівторок, 4 липня, заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час виступу на семінарі Роуза-Рота “Безпека і стабільність в Україні та Чорноморському регіоні” в Києві.

За словами Руснака, російські окупанти озброєні тактичними ракетами “Точка”, танками, броньованими бойовими машинами, артилерійськими системами та реактивними системами залпового вогню, і Росія регулярно підтримує бойовиків на Донбасі новими поставками.

“На cході України РФ використовує новітні зразки озброєння і військової техніки, зокрема засоби розвідки і РЕБ (радіоелектронної боротьби), станції контрбатарейної боротьби та БПЛА в ударному варіанті для знищення об’єктів в тактичній і оперативно-тактичної глибині наших військ. Тривають поставки на Донбас вантажів військового призначення, які доставляються автомобільним і залізничним транспортом до станцій Донецьк, Суходільськ, Іловайськ, Харцизьк, Краснодон і Ровеньки. Продовжується незаконний перетин державного кордону України з боку РФ залізничним транспортом і колонами військової техніки, а також так званими “гуманітарними конвоями”, – розповів Руснак, якого цитує ZN.ua.

Він також відзначив особливу роль Росії в керівному складі бойовиків на Донбасі.

“За наявними даними, у 1-му та 2-му армійських корпусах (армії “ДНР” і “ЛНР” – “Н”) командні та керівні посади переважно обіймають кадрові військовослужбовці (офіцери, генерали) ЗС РФ, які відряджаються до тимчасово окупованих територій України терміном від 3 до 12 місяців. Як особливість, російські військовослужбовці мають змінені особисті документи, що унеможливлює їх ідентифікацію та встановлення причетності до служби в силових структурах РФ”, – наголосив заступник міністра.

Також Іван Руснак заявив, що на відновлення інфраструктури Донбасу після руйнувань унаслідок російської агресії потрібно близько 50 мільярдів доларів.

“На сході України зруйновано об’єкти енергетичної, транспортної, соціальної та інших інфраструктур. Люди залишилися без робочих місць. За попередніми розрахунками, загальна сума прямих збитків України складає близько 50 мільярдів доларів”, – цитує Руснака УНІАН.

Читайте також:
Полторак: На Донбасі 5 тисяч кадрових військових РФ, спокійно не буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна