Садового в ГПУ допитали про земельну аферу, він вважає це тиском

 

Міського голову Львова Андрія Садового допитали у Генеральній прокуратурі як свідка у справі про земельну аферу.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко, відповідаючи на запитання журналістів 4 липня, повідомляє “Українська правда”.

“Садовий був викликаний у якості свідка у справі незаконного відчуження землі у львівської громади. Найближчим часом слідство планує вийти на підозри. Якщо ці підозри стосуватися службових осіб, то слідство буде передано в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру та до Національного антикорупційного бюро”, – сказав Луценко.

Сам мер Львова заявив, що проситиме Генеральну прокуратуру публічно оприлюднити протокол його допиту.

“Щоби питання, які задавалися, були розглядом в тому числі і Кабінету Міністрів. Бо, на моє переконання, так як запитання ставляться, ставиться під сумнів сама потреба залучення інвестицій в Україну. Ці запитання вбивають будь-який інвестиційний клімат в Україні“, – сказав Садовий.

Він розповів, що під час допиту йшлося про створення індустріального парку у Львові. При цьому про ціну землі, яку, за версією прокуратури, нідерландській компанії продали задешево, наразі не говорили.

“До цього питання ми ще не підходили. Якщо воно буде звучати, то я поясню колегам із Генеральної прокуратури, що є різниця між експертною оцінкою землі та нормативно-грошовою оцінкою. Якщо мова йде про викуп, то експерт встановлює ціну. Тому всі наші дії чітко відповідають чинному законодавству. Тому я так вбачаю, що весь цей процес має ціль не допустити реалізації цього проекту, тому що він робиться у Львові”, – переконаний Садовий.

Міський голова Львова також заявив, що питання, які йому ставлять, не стосуються його повноважень як мера, а саму цю справу він вважає тиском на нього як політика.

Як відомо, нідерландська компанія CTP два роки тому перемогла в міжнародному конкурсі на управління майбутнім індустріальним парком у промисловій зоні Львова Рясне-2.

Відповідно до грошової оцінки, голландці заплатили за землю 52 млн. грн. і зобов’язались інвестувати в інфраструктуру парку 50 млн. євро, залучити потужних виробників та створити понад 3000 нових робочих місць.

Втім, будівництво індустріального парку досі так і не почалося через протести місцевих мешканців, які вважають, що ця земля належить їм, оскільки вони там багато років поспіль садять городи.

Справу Садового веде департамент ГПУ в особливо важливих справах у сфері економіки. Принаймні саме так званий “департамент Кононенка-Грановського” розташований на вулиці Петлюри, 7/9, куди викликали мера Львова.

Читайте також:

Садовий погодився віддати питання сміття “президентському наміснику”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна