Луценко сподівається, що наступного тижня Рада зніме недоторканність з усіх шістьох нардепів

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко сподівається, що на наступному пленарному тижні Верховна Рада розгляне всі шість подань щодо позбавлення недоторканності народних депутатів.
Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко після засідання Регламентного комітету ВР у вівторок, 4 липня.

“Сподіваюся наступного четверга, 13-го числа, ми розглянемо всі шість подань. Наразі ми маємо пройти цю процедуру (розгляд у комітеті) до наступного понеділка. І я дійсно задоволений, що врешті комітет оформив рішення, яке дає можливість в законному порядку винести питання на сесію Верховної Ради”, – сказав генпрокурор, коментуючи результати розгляду подання щодо нардепа Олеся Довгого.

Юрій Луценко сподівається, що Рада підтримає подання прокуратури, передає “Українська правда”.

Як відомо, 4 липня регламентний комітет Верховної Ради не дав згоди на зняття недоторканості з народного депутата від групи “Воля народу” Олеся Довгого, але передав це питання в сесійну залу.
Напередодні, 3 липня Регламентний комітет ВР не підтримав подання ГПУ про зняття з недоторканності з депутата від фракції “Народного фронту” Євгена Дейдея у справі про незаконне збагачення.

Нагадаємо, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про зняття недоторканості одразу з п’яти народних депутатів – Андрія Лозового, Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Борислава Розенблата та Максима Полякова. 29 червня він вніс також подання щодо нардепа від “Опозиційного блоку” Михайла Добкіна.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна