АТО: інтенсивність обстрілів знизилася, але двоє бійців загинули

 

Унаслідок обстрілів з боку проросійських бандформувань минулої доби, 3 липня, двоє українських воїнів загинули. Ще троє бійців сил АТО зазнали вогнепальних поранень. Про це повідомляє прес-центр штабу операції в ранковому зведенні.

ОНОВЛЕНО. Як розповів на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, бійці загинули внаслідок обстрілів на Світлодарській дузі, а також в районі населеного пункту Майорське.

“Минулої доби бойовики 22 рази застосовували зброю проти підрозділів ЗС України, які виконують завдання в межах АТО. Інтенсивність ворожого артилерійського вогню вздовж усієї лінії бойового зіткнення вчора відносно знизилась, однак такі обстріли остаточно не припинились. Приховуючи свої злочини, противник продовжує більш активно вдаватись до збройних провокацій за темної пори доби”, – повідомили у штабі.

“В окремих випадках, враховуючи загрозливе становище для свого життя та здоров’я, українські військовослужбовців були змушені відкривати вогонь у відповідь з метою ураження вогневих засобів противника”, – зазначено у зведенні періоду “хлібного перемир’я”.

Приморський напрямок. Вісім разів проросійські незаконні збройні формування застосовували зброю на цій частині фронту. Зокрема, ввечері окупанти з 82-мм мінометів обстріляли наші оборонні укріплення поблизу Водяного. Згодом загарбники застосовували там також ручні протитанкові гранатомети. Неподалік від Широкиного окупанти били з озброєння БМП. А по позиціях українських армійців, котрі тримають оборону біля Новотроїцького, Гнутового, Лебединського та Павлополя, противник вів вогонь зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів.

“Вчора ми повідомляли про щільний артилерійський обстріл позицій сил АТО, який відбувся зранку в районі Гнутового. Впродовж вчорашнього дня було з’ясовано, що окупанти, окрім систем ствольної артилерії, використовували й переносні реактивні пускові установки “Град-П” (“Партизан”)”, – уточнили у штабі.

Донецький напрямок. Після активізації снайперських груп противника на Світлодарській дузі бойовики вчора ввечері порушували перемир’я у південному передмісті Авдіївки, поблизу Опитного та в районі Майорська. Використовували бандформування лише піхотне озброєння, зокрема гранатомети різних модифікацій, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
Всього, впродовж минулої доби на цьому напрямку було нараховано сім ворожих обстрілів.

Луганський напрямок: загалом сім обстрілів; артилерійського озброєння на цій частині лінії зіткнення противник вчора не використовував.
Під вогонь окупантів з гранатометів та стрілецької зброї минулої доби потрапили опорні пункти українських захисників неподалік Новозванівки, Станиці Луганської, Донця, Жовтого та Валуйського. Окрім того, ще до світанку поблизу Новотошківського “працював” ворожий снайпер.

За три перші дні липня внаслідок бойових дій загинули вже четверо військовослужбовців.

Читайте також:
Крім Агєєва: стали відомі всі імена полонених
і вбитих під Жолобком бойовиків “ЛНР”. Їх таки зарізали (фото 18+)

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна