При перетині кордону РФ на Харківщині затримали діяча з двома громадянствами, з фото у формі бойовика ОРДЛО і відео розстрілів

 

Українські прикордонники затримали чоловіка, який імовірно причетний до бойовиків ОРДЛО та мав паспорти України і Росії.

У повідомленні на сайті Держприкордонслужби зазначено, що чоловіка затримали у понеділок вночі, 3 липня, на пункті пропуску “Гоптівка” в Харківській області.

“Прикордонно-митна оглядова група перевірила його сумку з речами, серед яких виявила ще й внутрішній паспорт громадянина РФ, фотокартки з зображенням незаконних збройних формувань. Крім того, серед речей було виявлено ноутбук з відео, на якому зафіксовано розстріл військовослужбовців ЗС України та фотокартки з наругою над державними символами України”, – йдеться в повідомленні ДПСУ.

На фотознімках, поширених Держприкордонслужбою, справді видно чоловіка у військовій формі зі зброєю та з нашивкою у вигляді прапора так званої “Новоросії”.

 

 

До СБУ та Нацполіції прикордонники направили повідомлення для внесення до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 258 ККУ (створення терористичної групи, організації) та ст. 338 ККУ (наруга над держсимволікою).

На відео, опублікованому прикордонниками, чути, як чоловік говорить, що російський паспорт отримав після того, як у ФМС Росії йому сказали, щоб залишив собі український паспорт.

Затриманий визнає, що вилучені фото – його, а він є громадянином Росії.

Читайте також:
На Донеччині затримали ще одного кадра, який воював і за ЗСУ, і за “ДНР”

На Донеччині затримали молоду матір, яка воювала за “ДНР”
і приїхала зареєструвати дитину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна