На фестиваль “Атлас вікенд” таки прорвалися росіяни, які перед тим виступали в Криму

 

СБУ та прикордонники за два дні вікенду не впустили в Україну сімох співаків із Росії.
Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко на тлі фестивалю “Атлас вікенд”, що відбувався у Києві 28 червня – 2 липня.

Водночас відомо, що деякі артисти, котрі їздили в окупований Крим, змогли виступити і в столиці України.

Кириленко також виступив за створення реєстру організаторів, які запрошують в Україні виконавців, що порушили українське законодавство.

“СБУ та прикордонники не впустили 7 співаків із Росії за 2 дні. Може час спитати вже із тих, хто їх запрошує так наполегливо до України?!!!” – написав Кириленко у “Твіттері”.
“Треба скласти реєстр організаторів, які запрошують на фести і концерти порушників українських законів із Росії. Щоб таких діячів пильнувати особливо”, – додав він.

Як відомо, соліста російської групи “Dolphin” Андрія Лисікова 1 липня не пустили в Україну через відвідування анексованого Росією Криму. Група виступила в Києві на фестивалі “Atlas Weekend” без нього.
Вокаліст Найк Борзов, який мав взяти участь у фестивалі 2 липня, теж отримав заборону на в’їзд в Україну протягом 3 років.

При цьому російський гурт “Anacondaz” виступив на фестивалі “Atlas Weekend”.
Як пише “Радіо Свобода”, музикантам не заборонили в’їзд до України попри те, що вони дали концерт в анексованому Криму у 2015 році.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна