Місія ОБСЄ таки підтвердила евакуацію з Попасної. І зафіксувала заборонені навчання “ЛНР”

 

Бойовики ОРЛО порушують рішення Тристоронньої контактної групи, яке передбачає заборону проведення навчань з бойовою стрільбою у зоні безпеки на Донбасі.
Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ, опублікованому на сайті місії.

За даними спостерігачів, упродовж 30 червня поблизу підконтрольного “ЛНР” н. п. Молодіжне місія зафіксувала орієнтовно 50 пострілів зі стрілецької зброї, які оцінили як навчання з бойовою стрільбою у межах зони безпеки.

Місія ОБСЄ на Луганщині також зафіксувала порушення режиму припинення вогню, які сталися на ділянках розведення сил та засобів в районі н. п. Станиця Луганська та Золоте, та озброєння, розташоване з порушенням відповідних ліній відведення, з обох боків лінії зіткнення.

“У Луганській області зафіксовано збільшення кількості порушень режиму припинення вогню – майже 300 вибухів проти близько 33, зафіксованих раніше”, – зазначили в ОБСЄ.

Зокрема, бойова активність на Луганщині спостерігалася ввечері 29 червня та в ніч на 30 червня у підконтрольному уряду н. п. Попасна, де спостерігачі зафіксували розриви мінометних мін, мінометні постріли та вогонь з великокаліберних кулеметів, а також вогонь із зенітної установки та з артилерії (122 мм і 152 мм), розриви гранат автоматичного гранатомета (АГС-17, 30 мм).

“Вранці 30 червня спостерігачі місії тимчасово передислокувалися зі своєї передової патрульної бази в Попасній”, – зазначили в ОБСЄ.

Читайте також:
Через обстріл бойовиками Попасної евакуйовано місію ОБСЄ

СММ ОБСЄ спростувала заяву СЦКК про евакуацію її бази в Попасній

За даними спостерігачів, у Донецькій області зафіксовано зменшення кількості порушень режиму припинення вогню  – приблизно 200 вибухів проти майже 1000 у попередньому звітному періоді.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна