Крім Агєєва: стали відомі всі імена полонених і вбитих під Жолобком бойовиків “ЛНР”. Їх таки зарізали (фото 18+)

 

Стали відомі всі імена всіх чотирьох бойовиків “ЛНР”, які потрапили в полон в результаті бою з військовослужбовцями 93-ї бригади ЗС України під селом Жолобок 24 червня, та двох, які були вбиті.
Про це повідомила російська “Новая газета“.

Також видання наводить фотоматеріали, що коригують офіційну українську версію про хід бою. На знімках видно, що вбиті терористи справді мають на тілах колоті (ножові) поранення, як інформував журналіст Юрій Бутусов.

Як відомо, в полон потрапив російський громадянин, єфрейтор-розвідник Віктор Агєєв, за визнанням матері – контрактник збройних сил Росії.
Інші троє полонених, за даними “НГ”, – уродженці Сєвєродонецька Луганської області Данило Гладков та Андрій Стоянов , а також уродженець Луганська Богдан Венгер.

Імена загиблих в ході прес-конференції озвучив судмедексперт сепаратистів “ЛНР” Денис Мусін. За його словами, “26 червня в Стахановському відділенні судово-медичної експертизи проводилося дослідження тіл двох військовослужбовців”. Це Щерба Олександр Олександрович, 1978 р.н. та  Супонін Олександр Андрійович, 1999 р.н.

Як писала “Новинарня“, командир 93 омбр полковник Владислав Клочков називав іншу форму прізвища. За його словами, розвідгрупою керував кадровий російський офіцер – капітан Щербак Олександр Олександрович, позивний “Алекс”, який, крім того, виконував обов’язки інструктора розвідроти.

Як передає “НГ”, при дослідженні трупа Щерби були встановлені наступні тілесні ушкодження: множинні синці та садна голови, тулуба й кінцівок, переломи кісток лицьового скелета, перелом лівого плеча, три колото-різані поранення грудей, 12 кульових поранень тулуба та кінцівок.
У Супоніні – тілесні ушкодження у вигляді множинних синців і саден голови, тулуба і кінцівок, переломів ребер з обох боків, кульового поранення живота, вогнепального кульового поранення грудної клітини, а також вогнепальних кульових поранень в області голови, два в лівій скроневій області та одне потиличній області. “Всі пошкодження є прижиттєвими”.

Як відомо, ліквідовані бойовики служили в 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу окупаційних військ (так звана “народна міліція ЛНР”).

“Новая газета” пише, що “результати судмедекспертизи суперечать версії про загибель в результаті зіткнення і швидше свідчать на користь того, що Щерба і Супонін піддалися тортурам в ході допиту”.
Утім логіка такого висновку російського видання абсолютно незрозуміла і дуже сумнівна.

При цьому більше підстав має версія “Новой газеты” про те, що 20-й батальйон 93 омбр ЗСУ знищив не диверсійно-розвідувальну групу противника, а опорний пункт так званої “армії ЛНР”.

“Характерно, що серед чотирьох полонених тільки Агєєв був у військовій формі, інші були вдягнені хто на що здатний: синя футболка і чорні штани, шорти і майка, камуфляжні штани і чорна футболка. Крім того, озброєні вони були, крім особистої стрілецької зброї, кулеметом, гвинтівкою СВД, гранатометом СПГ. Таке озброєння підходить не для ведення диверсійно-розвідувальних дій, а саме для охорони опорно-спостережного пункту”, – пише газета.

Нагадаємо, в першому повідомленні про ліквідацію ДРГ штаб АТО інформував: “Під час затримання було вилучено зброю ПКМ (7,62-мм кулемт Калашникова) – 2 одиниці, СВД (снайперська гвинтівка Драгунова) – 2 одиниці, АК-74 (автомат Калашникова) – 2 одиниці, РПГ- 26 (ручний протитанковий гранатомет) – 1 одиниця.

Нагадаємо, командир 93 омбр полковник Владислав Клочков спростовував повідомлення джерел журналіста Бутусова про те, що ДРГ противника знищили із застосуванням холодної зброї.

“Наміри [ДРГ] були своєчасно виявлені підрозділами нашої військової частини… Обійшовши ворога та маючи тактичну перевагу, наші військовослужбовці запропонували супротивнику скласти зброю без бою, гарантуючи життя та безпеку. Командир групи та снайпер здійснили спробу збройного опору і були ліквідовані у ближньому вогневому бою, але не ножами, сокирами чи списами, як подали це окремі ЗМІ”, – розповів комбриг.

З часу потрапляння бойовиків у полон їх не показували громадськості.

Читайте також:
Із полоненим росіянином з-під Жолобка працює СБУ

“Думала, їх там нема”. Мати полоненого єфрейтора Агєєва підтвердила,
що він був на контракті із ЗС РФ, і просить Путіна про обмін

“У російських матерів, чиї сини потрапляють у полон на Донбасі, погано з логікою”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна