Бенджамін Стімсон – перший британець, якого судять за тероризм на Донбасі – отримає вирок 14 липня

 

Через два тижня у Великій Британії винесуть вирок 41-річному Бенджаміну Стімсону, якого судять за участь у діяльності незаконних озброєний формувань на сході України.
Про це повідомляє The Times.

Видання нагадує, що Стімсон – британський соціаліст, колишній бізнесмен – у 2015 році провів чотири місяці на Донбасі, де приєднався до сепаратистів і проросійських бойовиків.

На Донбас Стімсон потрапив через Ростов, куди прибув через Москву.

Як інформувала “Новинарня“, у 2015 році Бен Стімсон перебував на території окупованої Луганщини і викладав “Вконтакті” свої фото у військовій формі, зі зброєю, з бойовиками “ЛНР” та символікою т.зв. “Новоросії”, на бойових позиціях терористів.

Найманця було заарештовано у лютому 2016 року, після того, як він повернувся в Манчестер, але відпущено під заставу до суду.

Перед цим він дав інтерв’ю ВВС, у якому заявив, що “Росія стала жертвою західної імперіалістичної агресії” і він готовий вбивати людей в ході військових дій.

Суд почався у вересні 2016 року. Бена Стімсона судять за злочини, передбачені статтею 5 закону Сполученкого Королівства про тероризм від 2006 року. Він обвинувачений у вчинені терористичного акту, в участі у проведенні підготовки до здійснення такого наміру та сприянні здійсненню терористичних актів.

ВВС відзначало, що Стімсон є першим обвинуваченим у тероризмі в Британії в зв’язку з конфліктом на сході України.

Читайте також:
12 найманців з-за океану. Портрети бразильських терористів на Донбасі

У Чехії вперше судять співвітчизника за участь у війні на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна