Вступна кампанія в “ДНР”: через брак студентів звільняють викладачів і запрошують абітурієнтів “з України”

 

Вищі навчальні заклади, які залишилися на непідконтрольній Україні території Донецької області, мають проблеми через малу кількість студентів і нестачу фінансування з боку керівництва самопроголошеної “ДНР”.

Про це повідомляє група “Інформаційний спротив“.

За даними ІС, на території ОРДО почалася вступна кампанія-2017, яка триватиме до 31 липня. Загалом у ній беруть участь 18 вишів. У закладах середньої профтехосвіти вступна кампанія триватиме з 1 липня по 15 серпня.

Отримати “вищу освіту” на території так званої “ДНР” пропонують і мешканцям підконтрольних Україні територій Донецької області. У рамках “Гуманітарної програми возз’єднання народів Донбасу” оголошено, що такі абітурієнти  можуть попередньо подати копії документів для зарахування на навчання у закладах “ДНР” електронною поштою.

Одночасно в “міністерстві освіти й науки ДНР” обговорюється низька кількість студентів у навчальних закладах “республіки” та можливе скорочення у зв’язку з цим педагогічного складу. Остаточне рішення буде ухвалено за підсумками вступної кампанії, пише ІС.

Уже з липня, по завершенні поточної навчальної сесії, “міносвіти ДНР” планує відправити в безстрокові відпустки викладацький склад “Донбаської національної академії архітектури і будівництва ДНР” (Макіївка).

Такі дії пов’язані з недостатнім фінансуванням цього навчального закладу з боку “ДНР” і заборгованістю із заробітної плати перед усіма співробітниками академії.

Як зазначається в повідомленні, “вкрай обурений такими заходами викладацький склад планує провести акцію протесту і скласти колективну скаргу керівництву «ДНР»”.

Читайте також:

Освітній фронт Донбасу: важливість боротьби за голови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна