Вибух будівлі інституту в Донецьку: диверсія проти “МГБ ДНР” або стихія

 

В результаті вибуху в Донецьку ввечері 29 червня обвалилася будівля колишнього Донецького національного університету економіки і торгівлі.
Про це повідомляють “Новости Донбасса” з посиланням на “Інтерфакс”.

Деякі джерела інформують, що в будівлі розташовується так зване “міністерство держбезпеки ДНР”.

Причиною вибуху могло стати спрацьовування саморобного вибухового пристрою.

“За попередніми даними, те, що сталося кваліфікується як теракт, спрямований проти цивільного населення республіки… Могла спрацювати закладка – саморобний вибуховий пристрій”, – сказало джерело в угрупованні “ДНР”.

Натомість, як повідомляє пропагандистський ресурс сепаратистів ДАН, часткове обвалення будівлі Донецького університету економіки і торгівлі відбулося “в результаті підмиву стіни через рясні опади”.

Також повідомляється, що в результаті події є одна постраждала – це жінка-сторож. Вона госпіталізована службою швидкої допомоги.

В результаті вибуху зруйновано частину актового залу, а також бібліотеку.

Російське агентство РІА “Новости” повідомило, що загалом площа обвалення склала 340 квадратних метрів, жертв немає.

При цьому народний депутат України Ігор Мосійчук з посиланням на “свої джерела” називає вибух у Донецьку відповіддю українських силовиків на недавні теракти.

“Отвєтка. На території торгівельного університету в Донецьку, де базується так зване МГБ ДНР, пролунав потужний ВИБУХ. Є вбиті і поранені“, – написав він у “Фейсбуці“.

Як писала “Новинарня“, вранці 27 червня в Солом’янському районі Києва невідомі підірвали в авто полковника ГУР Міноборони Максима Шаповала.
Версія слідства – відповідь російської сторони чи сепаратистів ОРДЛО за вбивства бойовиків Мотороли, Гіві та ін.
Ввечері того ж дня під Костянтинівкою на Донеччині внаслідок вибуху авто загинув контррозвідник СБУ полковник Юрій Возний, ще двоє військових та місцевий житель зазнали поранень.

Читайте також:
Убивство командира спецпризначенців ГУР МОУ Шаповала:
головна версія – помста за Моторолу й Гіві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна